Thamani Fashion laat in Tanzania hedendaagse accessoires maken met een tropisch tintje. Hierbij krijgen makers een eerlijk loon en worden de items onder goede arbeidsomstandigheden gemaakt. Weten wie de maker is staat centraal!
Tijdens mijn eerste reis door Tanzania ontstond er een grote passie voor dit land. De vriendelijkheid van de mensen en de prachtige natuur spraken mij erg aan. Door in gesprek te gaan met de mensen werd voor mij duidelijk dat ze graag zelf hun geld wilden verdienen en hun eigen toekomst op wilden bouwen in plaats dat buitenlanders bepalen wat zij nodig hebben en dit vervolgens voor hen creëren.
Wel heerst er een armoede en werkloosheid. Banen creëren is daarvoor de oplossing! Daarbij heeft niet alleen de werknemer baat maar de hele familie!

Met Thamani Fashion combineren we de mooie Afrikaanse stoffen en materialen met de Nederlandse mode en creëren zo unieke woon en mode accessoires.

Belangrijk hierin is de transparantie van de items. Zo weet je hoe je product is gemaakt, wie het heeft gemaakt en wat het verhaal is achter de maker.
Thamani Fashion werkt nauw samen met de Fair Trade Factory waar de meeste producten worden gemaakt. De Fair Trade Factory begeleid kleermakers in Tanzania in en aan werk door middel van verschillende duurzame projecten.
Volg ons via social media en kom meer te weten over het maakproces en producten.

 

Fiona Vloet
vanuit Dar es Salaam Tanzania